ngm_listbyte ngm_listbyte
2014-08-28

Sveriges BostadsrättsCentrum försvarar sin förstaplats och tilldelas även i år priset för Bästa delårsrapport 2013

Sveriges BostadsrättsCentrum försvarar sin förstaplats och tilldelas även i år priset för Bästa delårsrapport 2013

 

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB vann idag priset för Bästa delårsrapport 2013 i den andra deltävlingen till Årets börsbolag. Tävlingen är Sveriges äldsta och mest omfattande inom investerarrelationer.

I den andra deltävlingen till Årets börsbolag – Bästa delårsrapport 2013 – har juryn granskat delårsrapporter från samtliga bolag som är primärnoterade på NGM Equity, Nasdaq OMX Stockholm Large Cap och Nasdaq OMX Stockholm Mid Cap. Från varje lista har en vinnare utsetts. På NGM Equity var det SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB som tog hem segern. På plats för att ta emot priset, i samband med en prisceremoni i Stockholm, fanns bolagets VD, Niklas Knight, och CFO, Karin Iversen. Juryns motivering löd:

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum försvarar sin förstaplats bland NGM-bolagen i tävlingen Bästa delårsrapport med 16 av 19 möjliga poäng. Bolaget har förbättrat sitt resultat med fem poäng sedan föregående år och når därmed en topp 10-placering bland samtliga tävlande bolag. Delårsrapporten innehåller en utmärkt nyckeltalsredovisning med kvartalsöversikt samt en informativ bolagsbeskrivning.

Roger Peleback, vd på NGM, var på plats vid prisutdelningen

- SBC är ett föredöme när det kommer till delårsrapporten och det är roligt att de uppmärksammas för sitt goda arbete. Delårsrapporten ger kapitalmarknadens aktörer en insyn i bolagets utveckling och är viktig för att skapa och upprätthålla förtroende hos investerarna, säger Roger Peleback, vd på NGM.

Vinnaren på Nasdaq OMX Stockholm Large Cap blev Axfood AB, som vann för tredje året i rad, och på Mid Cap vann Byggmax AB.

 

Om Årets börsbolag

Årets börsbolag arrangeras för sjunde året i rad av Kanton i samarbete med huvudsponsorerna Aktiespararna, NGM och CtrlPrint. Syftet med tävlingen är att höja noterade bolags ambitionsnivå gällande finansiell information gentemot bolagens alla intressenter samt uppnå en mer enhetlig utformning av deras årsredovisningar, delårsrapporter och webbplatser. De tre deltävlingarna är Bästa IR-webbplats, Bästa delårsrapport och Bästa årsredovisning. Det bolag som får bäst totalresultat i samtliga deltävlingar utnämns slutligen till Årets börsbolag.

 

Om SBC Sveriges BostadsrättsCentrum

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum är ett av landets ledande företag inom bostadsrätt som skapar och förvaltar värden för bostadsrättsföreningar, bostadsrättsägare och bosparare.

 

För mer information vänligen kontakta:

Roger Peleback, vd, NGM

Tel: +46 (0) 8 566 390 25

Mobil: 0705-49 30 21

E-post: roger.peleback@ngm.se

 

Eva Riben, noteringschef, NGM

Tel: +46 (0)8 566 390 17

Mobil: 0700 - 42 91 00

E-post: notering@ngm.se

 

Om Nordic Growth Market NGM AB

Nordic Growth Market (NGM) är en auktoriserad börs med verksamhet i främst Sverige, Norge och Finland. Företaget grundades 1999 och är sedan 2008 ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, Tysklands ledande börs för privata investerare. Vi erbjuder en komplett marknadsplats för börshandlade investeringsprodukter och tillhandahåller en attraktiv arena för bolag som vill notera eller lista sig. NGM driver även NG News, en av Sveriges största distributör av finansiell information. Vår organisation präglas av snabbrörlighet och innovation och vi har förmånen att kunna erbjuda det lilla företagets närhet och flexibilitet med det stora nätverkets styrka. Genom att arbeta nära våra kunder och marknaden kan vi utvecklas när behoven och omgivningen förändras. Hos oss får våra kunder möjligheten att uppnå sin fulla potential.

Mer om NGM på www.ngm.se . Twitter: ngmexchange