ngm_listbyte ngm_listbyte
2015-09-10

Sveriges BostadsrättsCentrum får pris för sin årsredovisning i sista deltävlingen för Årets börsbolag 2014

Swemet AB listas på Nordic MTF

 

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB vann idag priset för Bästa årsredovisning 2014 i den tredje och sista deltävlingen för Årets börsbolag. Årets börsbolag är Sveriges äldsta och mest omfattande tävling inom investerarrelationer.

I den tredje och sista deltävlingen till Årets börsbolag – Bästa årsredovisning 2014 – har juryn granskat årsredovisningar från samtliga bolag som är primärnoterade på NGM Equity, Nasdaq OMX Stockholm Large Cap och Nasdaq OMX Stockholm Mid Cap. Från varje lista har en vinnare utsetts. På NGM Equity var det SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB som tilldelades förstaplatsen. Bolagets marknadschef Annika Wikström och informationsansvarig Jens Bergsten var båda på plats för att ta emot priset på prisceremonin som ägde rum i Stockholm. Juryns motivering löd:

”Med 25 poäng av 41 möjliga och med en informativ och koncis årsredovisning med diagram och figurer som snabbt förmedlar det väsentliga placerar sig SBC Sveriges BostadsrättsCentrum på första plats bland bolag noterade på NGM Equity i tävlingen Bästa årsredovisning.”

Eva Riben, noteringsansvarig på NGM, var på plats vid prisutdelningen för att gratulera vinnarna.

- Jag tycker att det är viktigt att lyfta fram företag som SBC som gör föredömliga årsredovisningar. För många investerare är årsredovisningen fortfarande det bästa och enklaste sättet att förstå vad ett bolag gör. Den sammanfattar årets verksamhet och ger dessutom en helhetsbild av företaget, både vad gäller dess historik och framtidsvisioner. Årsredovisningen kan därmed vara avgörande för om investeraren väljer att investera i bolaget eller inte, säger Eva Riben, noteringsansvarig på NGM.

Om Årets Börsbolag
NGM är en av huvudsponsorerna i Årets börsbolag som arrangeras för åttonde året i rad av Kanton i samarbete med de övriga huvudsponsorerna Aktiespararna och CtrlPrint. Syftet med tävlingen är att höja noterade bolags ambitionsnivå gällande finansiell information gentemot bolagens alla intressenter samt uppnå en mer enhetlig utformning av deras årsredovisningar, delårsrapporter och webbplatser.

Om SBC Sveriges BostadsrättsCentrum
SBC Sveriges BostadsrättsCentrum är ett av landets ledande företag inom bostadsrätt som skapar och förvaltar värden för bostadsrättsföreningar, bostadsrättsägare och bosparare.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Roger Peleback, VD NGM
Tel: 08-566 390 25
Mobil: 0705-49 30 21
E-post: roger.peleback@ngm.se

Eva Riben, noteringsansvarig, NGM
Tel: +46 (0)8 566 390 17
Mobil: 0700 - 42 91 00
E-post: notering@ngm.se