ngm_desktop_v6 ngm_mobile_v6
2014-09-25

Sveriges BostadsrättsCentrum får pris för sin årsredovisning i sista deltävlingen för Årets börsbolag 2013

Sveriges BostadsrättsCentrum får pris för sin årsredovisning i sista deltävlingen för Årets börsbolag 2013

 

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB vann idag priset för Bästa årsredovisning 2013 i den tredje och sista deltävlingen för Årets börsbolag. Årets börsbolag är Sveriges äldsta och mest omfattande tävling inom investerarrelationer.

I den tredje och sista deltävlingen till Årets börsbolag – Bästa årsredovisning 2013 – har juryn granskat årsredovisningar från samtliga bolag som är primärnoterade på NGM Equity, Nasdaq OMX Stockholm Large Cap och Nasdaq OMX Stockholm Mid Cap. Från varje lista har en vinnare utsetts. På NGM Equity var det SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB som tilldelades förstaplatsen. Bolagets VD, Niklas Knight, och Informationsansvarig, Jens Bergsten, var båda på plats för att ta emot priset på prisceremonin som ägde rum i Stockholm. Juryns motivering löd:

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum placerar sig på första plats bland bolag noterade på NGM Equity i tävlingen Bästa årsredovisning. Årsredovisningen innehåller korta och tydligt rubricerade stycken som tillsammans med diagram och figurer gör den lättläst. Bolagsbeskrivningen är särskilt informativ och ger läsaren en överskådlig bild av bolagets verksamhet.
Roger Peleback, VD på NGM, var på plats vid prisutdelningen för att dela ut priset och gratulera vinnarna.

- Jag tycker att det är viktigt att lyfta fram företag, så som SBC, som gör föredömliga årsredovisningar. För många investerare är årsredovisningen fortfarande det bästa och enklaste sättet att förstå vad ett bolag gör. Den sammanfattar årets verksamhet och ger dessutom en helhetsbild av företaget, både vad gäller dess historik och framtidsvisioner. Årsredovisningen kan därmed vara avgörande för om investeraren väljer att investera i bolaget eller inte, säger Roger Peleback, vd på NGM.

Det blev slutligen två bolag som fick dela förstaplatsen för Nasdaq OMX Stockholm Large Cap. Vinnarna blev Axfood och Atrium Ljungberg. För Mid Cap vann Cloetta.

 

Vinnare Årets börsbolag 2013 är nu utsedd!

Bästa årsredovisning 2013 var den sista deltävlingen i Årets Börsbolag vilket betyder att en slutlig vinnare av hela tävlingen nu är klar. Det bolag som har fått bäst totalresultat i alla tre deltävlingar och därmed nu koras till vinnare är Cloetta!
Juryns motivering löd:

Tack vare en imponerande förbättring med 29 poäng gentemot föregående år tar sig Cloetta ikapp och förbi fjolårsvinnaren Axfood med 2,5 poängs marginal. Med en andraplats i deltävlingen Bästa delårsrapport samt vinster i Bästa IR-webbplats och Bästa årsredovisning når Cloetta ända fram till totalsegern i Årets börsbolag 2013.

 

Om Årets börsbolag

Årets börsbolag arrangeras för sjunde året i rad av Kanton i samarbete med huvudsponsorerna Aktiespararna, NGM och CtrlPrint. Syftet med tävlingen är att höja noterade bolags ambitionsnivå gällande finansiell information gentemot bolagens alla intressenter samt uppnå en mer enhetlig utformning av deras årsredovisningar, delårsrapporter och webbplatser. De tre deltävlingarna är Bästa IR-webbplats, Bästa delårsrapport och Bästa årsredovisning. Det bolag som får bäst totalresultat i samtliga deltävlingar utnämns slutligen till Årets börsbolag.

 

Om SBC Sveriges BostadsrättsCentrum

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum är ett av landets ledande företag inom bostadsrätt som skapar och förvaltar värden för bostadsrättsföreningar, bostadsrättsägare och bosparare.

 

För mer information vänligen kontakta:

Roger Peleback, vd, NGM

Tel: +46 (0) 8 566 390 25

Mobil: 0705-49 30 21

E-post: roger.peleback@ngm.se

 

Eva Riben, noteringschef, NGM

Tel: +46 (0)8 566 390 17

Mobil: 0700 - 42 91 00

E-post: notering@ngm.se