ngm_listbyte ngm_listbyte
2014-09-25

Svenska investerare rekordhandlarAlibaba med hävstång. Nu lanseras produkterna i Finland och Norge!

Svenska investerare rekordhandlar Alibaba med hävstång. Nu lanseras produkterna i Finland och Norge!

 

I samband med att Alibaba börsintroducerades förra fredagen, 19 september, kunde NGM-börsen erbjuda svenska investerare nya investeringsprodukter med bolaget som underliggande. Produkterna noterades av Commerzbank och i och med det stora intresset i Sverige lanseras nu även produkter för den finska och norska marknaden. Finska och norska investerare kan, från och med idag, onsdagen den 24 september, få exponering mot bolaget via Mini Futures BEST.

Det snabbväxande kinesiska e-handelsbolaget Alibaba gjorde en rekordnotering på den amerikanska börsen i fredags, den 19 september, och handeln sköt i höjden. Inför handelsstart kunde NGM-börsen, som första börs i Sverige, erbjuda svenska investerare nya investeringsprodukter med Alibaba som underliggande. I utbudet fanns Bull & Bear-certifikat och Mini Futures BEST, noterade av Commerzbank. Intresset för produkterna var rekordstort vilket gör att NGM från och med imorgon, den 24 september, kommer att erbjuda handel i investeringsprodukter med Alibaba som underliggande även för finska och norska investerare.

- Alibaba var den tredje mest populära underliggande tillgången hos oss på måndagen (den 22 september) och det var en rekordstor handel jämfört med vad det brukar vara i nya instrument som noteras. Det är glädjande att vi nu även kan erbjuda finska och norska investerare exponering mot Alibaba, säger Tommy Fransson, vice vd på NGM.

På Commerzbank väntar man med spänning på hur den finska och norska marknaden kommer att ta emot de nya investeringsprodukterna.

- I och med det stora intresset och Alibabas stora rörelse under den första handelsdagen så kommer vi idag notera 8 stycken Mini Futures BEST - 4 stycken Mini LONG och 4 stycken Mini SHORT - i Finland och 12 stycken Mini Futures BEST – 6 stycken Mini LONG och 6 stycken Mini SHORT - i Norge. Intresset på den svenska marknaden var stort och det ska nu bli spännande att se hur finska och norska investerare kommer att agera, säger Peter Olsson, Country Manager Scandinavia på Commerzbank.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:
 

Tommy Fransson, vice VD, NGM
Tel: +46(0)8 566 390 49
E-post: tommy.fransson@ngm.se
 

Peter Olsson, Country Manager Scandinavia, Commerzbank
Tel: +49 (0)69 136 478 44
E-post: peter.olsson@commerzbank.com