ngm_listbyte ngm_listbyte
2014-06-13

Grattis till SBC som vann priset Bästa IR-webbplats

Sveriges BostadsrättsCentrum vann priset Bästa IR-webbplats

 

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB vann idag priset för Bästa IR-webbplats 2013 i den första deltävlingen till Årets börsbolag. Tävlingen är en av Sveriges största inom finansiell kommunikation.

I tävlingen Bästa IR-webbplats har samtliga webbplatser för bolag som är primärnoterade på NGM Equity, Nasdaq OMX Stockholm Large Cap och Nasdaq OMX Stockholm Mid Cap granskats och en vinnare per lista har utsetts. Vinnaren på NGM Equity blev slutligen SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB och bolagets marknadsansvarig, Annika Wikström, mottog priset i samband med en prisceremoni i Stockholm. Juryns motivering löd:

"För andra året i rad uppnår SBC Sveriges BostadsrättsCentrum högst antal poäng i tävlingen Bästa IR-webbplats bland bolag noterade på NGM Equity. Webbplatsen är välstrukturerad med kalender, finansiella rapporter och relevanta kontaktuppgifter tillgängliga via IR-flikens startsida."

Roger Peleback, vd på NGM, var på plats vid prisutdelningen.

- Det är viktigt att bolag förstår att en god IR-kommunikation är en förutsättning för att skapa relationer med kapitalmarknadens aktörer. Den snabba teknikutvecklingen skapar stora möjligheter för bolagen att effektivisera och sprida sin information till fler aktörer. Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram dem som använder webbplatsen på ett föredömligt sätt för sin IR-kommunikation.

Vinnaren på Nasdaq OMX Stockholm Large Cap blev Axfood AB och på Mid Cap vann Cloetta AB.

 

Om Årets börsbolag

Årets börsbolag arrangeras för sjunde året i rad av Kanton i samarbete med huvudsponsorerna Aktiespararna, NGM och CtrlPrint. Syftet med tävlingen är att höja noterade bolags ambitionsnivå gällande finansiell information gentemot bolagens alla intressenter samt uppnå en mer enhetlig utformning av deras årsredovisningar, delårsrapporter och webbplatser.

De två andra deltävlingarna är Bästa delårsrapport och Bästa årsredovisning. Det bolag som får bäst totalresultat i samtliga deltävlingar utnämns slutligen till Årets börsbolag.

 

Om SBC Sveriges BostadsrättsCentrum

SBC Sveriges BostadsrättsCentrum är ett av landets ledande företag inom bostadsrätt som skapar och förvaltar värden för bostadsrättsföreningar, bostadsrättsägare och bosparare.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eva Riben, noteringschef, NGM

Tel: +46 (0)8 566 390 17

Mobil: 0700 - 42 91 00

E-post: notering@ngm.se

 

Om Nordic Growth Market NGM AB

Nordic Growth Market (NGM) är en auktoriserad börs med verksamhet i främst Sverige, Norge och Finland. Företaget grundades 1999 och är sedan 2008 ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, Tysklands ledande börs för privata investerare. Vi erbjuder en komplett marknadsplats för börshandlade investeringsprodukter och tillhandahåller en attraktiv arena för bolag som vill notera eller lista sig. NGM driver även NG News, en av Sveriges största distributör av finansiell information. Vår organisation präglas av snabbrörlighet och innovation och vi har förmånen att kunna erbjuda det lilla företagets närhet och flexibilitet med det stora nätverkets styrka. Genom att arbeta nära våra kunder och marknaden kan vi utvecklas när behoven och omgivningen förändras. Hos oss får våra kunder möjligheten att uppnå sin fulla potential.

Mer om NGM på www.ngm.se . Twitter: ngmexchange