ngm_listbyte ngm_listbyte
2014-02-06

Rekordutveckling på NGM

Rekordutveckling på NGM

 

NGMs Nordic Growth Market Index steg med hela 107 procent under 2013. Det senaste årets starka börsutveckling visade inga tecken på avmattning i januari med en fortsatt uppgång på 6 procent.

”Vi är naturligtvis väldigt glada över utvecklingen och har som fortsatt ambition att vara en börs där små och medelstora företag ska kunna växa och bli framgångsrika bolag.” säger Tommy Fransson, Vice VD, NGM.

Aktiehandeln på NGM steg även den under 2013 med rekordartade 147 procent. I Januari 2014 ökade handelsomsättningen ytterligare med 178 procent jämfört med månaden före.

”2013 har verkligen varit ett rekordår och vi märker av ett fortsatt starkt intresse från investerare som vill handla hos oss. Vi har under många år arbetat hårt för att bli ett starkt alternativ till den traditionella börsen med fokus på en högkvalitativ handelsteknologi, engagemang och flexibilitet.” kommenterar Tommy Fransson, Vice VD, Nordic Growth Market.

På NGM handlas idag ca 10 000 svenska, norska och finska värdepapper. Sedan 2008 är NGM ett helägt dotterbolag till den tyska börsen Börse Stuttgart, verksamma sedan 1861 och en av Europas ledande börser inom flera segment.

 
För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tommy Fransson, Vice VD, NGM

Tel: +46(0)8 566 390 10

E-post: tommy.fransson@ngm.se

 

Om Nordic Growth Market NGM AB
Nordic Growth Market (NGM) är sedan 2003 en börs med tillstånd från Finansinspektionen och är idag ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart Group, Tysklands ledande börs för privata investerare. NGMs ambition är att vara Nordens ledande marknadsplats för börshandlade investeringsprodukter samt att vara det mest attraktiva alternativet för tillväxtbolag. NGM driver även Nordic Derivatives Exchange (NDX), en reglerad marknad för notering och handel av derivatinstrument, räntebärande värdepapper och ETFer. Utöver NDX driver även NGM verksamheten NG News, en av Sveriges största distributörer av finansiell information. För mer information om NGM, vänligen besök www.ngm.se