ngm_listbyte ngm_listbyte
2017-06-20

Peckas Naturodlingar AB noteras på Nordic MTF

Pressmeddelande 20 juni 2017

 

 

Peckas Naturodlingar AB noteras på Nordic MTF

Nordic Growth Market har godkänt Peckas Naturodlingar AB för notering på NGM Nordic MTF. Första handelsdag är fastställd till den 27 juni 2017 och kortnamn kommer att bli PEKA MTF B.

Peckas Naturodlingar AB bygger upp storskaliga kretsloppsodlingar av tomater och har anläggning i drift i Härnösand. Kretsloppsodlingen bygger på en modell som har testats under 20 år av pionjären Pecka Nygård. Den består av en bassäng med fisk och ett växthus med tomater. Det näringsrika vattnet från fisken går över till tomaterna som tar upp näringen. Vattnet renas av bakterier i växtbädden och går tillbaka till fiskbassängen. Anläggningen läcker inte näring som traditionell fiskodling och är därför mycket skonsam för miljön och långsiktigt hållbar. Resultatet är välsmakande fisk och tomater, allt miljövänligt producerat nära konsumenterna.

”Det är glädjande att se intresset för Peckas Naturodlingar och det vi arbetar för – att ta fram närodlad, resurseffektiv och giftfri mat till den medvetna konsumenten. Noteringen öppnar inte bara upp för kapitalmarknaden utan kommer också skapa delaktighet hos konsumenterna. Idag är vi 1800 ägare och ser fram emot fler engagerade ägare”, säger Hugo Wikström, VD för Peckas Naturodlingar AB.   

”Vi välkomnar Peckas Naturodlingar AB till NGM och vi ser fram emot att följa bolagets utveckling som noterat bolag på Nordic MTF”, säger Roger Peleback, VD på NGM.

Nordic MTF är en plattform för handel av tillväxtbolag som vill få tillgång till kapitalmarknaden genom daglig handel av aktien.

 

KONTAKT:

Ulf Krumins, Noteringchef NGM

+46 8 566 390 57

ulf.krumins@ngm.se 

 

Roger Peleback, VD NGM

 +46 8 566 390 25 

roger.peleback@ngm.se