ngm_listbyte ngm_listbyte
2014-04-11

Nyhetsbyrån Direkt säkrar nyhetstäckning för alla bolag på NGM

Nyhetsbyrån Direkt säkrar nyhetstäckning för alla bolag på NGM

 

Bolag som noterar aktier på börs eller listar på annan marknadsplats gör det ofta för att öka synligheten och kunskapen om bolagens verksamheter. En bra genomlysning gör att investerare kan minska riskpremien på aktien och värderingen kan bli mer rättvisande. För att säkerställa en bra journalistisk täckning har Nyhetsbyrån Direkt träffat en överenskommelse med NGM om att bevaka alla bolag som är börsnoterade på NGM Equity, samt de som är listade på MTF-marknaden Nordic MTF.

”Nyhetsbyrån Direkt har under 25 år varit den ledande och mest spridda finansiella nyhetstjänsten i Norden. Det är en tjänst som förknippas med initierad, trovärdig och objektiv rapportering och det ska gälla även när vi nu utökar delar av vår bevakning. Vi har alltid bevakat även mindre bolag, men överenskommelsen med NGM säkerställer att den nu blir mer heltäckande”, säger Lars Östlund, chefredaktör för Nyhetsbyrån Direkt.

Nyhetsbyrån Direkt kommer härmed att bevaka NGM-bolagen på samma sätt som andra bolag som nu är föremål för nyhetstäckning, bolag hela vägen upp till de allra största som handlas på börs. Målet är att nyhetstäckningen ska ge ett brett och objektivt underlag för de som har att fatta investeringsbeslut.

”Genom att den nyhetsbyrå som är den mest använda på finansmarknaden och som har den största spridningen i media är med oss kan vi säga att NGM-bolagen får de bästa förutsättningarna när det gäller exponering och genomlysning. Det kommer att innebära ett klart mervärde för de bolag som är noterade hos oss”, säger Tommy Fransson, vice vd på NGM.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tommy Fransson
Vice VD
Nordic Growth Market
+46 704 22 24 25,
tommy.fransson@ngm.se

Torun Reinhammar
VD
Nyhetsbyrån Direkt
+46 8 566 390 25
Torun.reinhammar@direkt.se

 
Om Nyhetsbyrån Direkt
Nyhetsbyrån Direkt startades 1988 och är Nordens ledande finansiella nyhetstjänst. Centrala delar är den redaktionella tjänsten Nyhetsbyrån Direkt och konsensustjänsten SME Direkt. De cirka 40 medarbetare är baserade i Stockholm och Bryssel. Direkt producerar dagligen i snitt 250 redaktionella artiklar samt webb-tv-program med fokus på ekonomi och finans. Den viktiga förväntningsbilden som styr prissättningen på finansmarknaden tas fram och uppdateras löpande av SME Direkt. Redaktionella samarbeten med internationella aktörer som Bloomberg, Reuters, TDN Finans, Ritzau Finans och Startel ger global nyhetstäckning med det urval som är relevant för nordiska aktörer. Kunderna återfinns inom alla segment på den finansiella marknaden, bland börsbolag och inom myndigheter. Nyhetsbyrån Direkt levererar även nyheter till ledande media såsom Dagens Industri, Svenska Dagbladet, DN, DI.se, Nliv.se, Veckans Affärer, Privata Affärer och nischade finanssajter som Tradingportalen. Nyhetsbyrån Direkt har röstats fram som bästa finansiella nyhetsbyrå 17 år i rad av börsbolag och finansiella aktörer. Rankingen genomförs av Hallvarsson & Halvarsson/Svensk Image.

 
Om Nordic Growth Market NGM AB
Nordic Growth Market (NGM) är en börs med tillstånd från Finansinspektionen och ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, en av Tysklands ledande börser. NGM driver Nordens ledande börs för börshandlade investeringsprodukter, NDX, med närmare 10 000 noterade instrument. NGM erbjuder bolag möjligheten till en fullvärdig börsnotering på NGM Equity samt en listning på Nordic MTF och har som ambition att kontinuerligt utveckla nya tjänster anpassade för tillväxtbolag. Därutöver driver NGM även NG News, en av Sveriges ledande distributörer av finansiell information. För mer information om NGM, vänligen besök www.ngm.se