ngm_listbyte ngm_listbyte
2024-01-29

Nu utses återigen Sveriges främsta investerare

Nordic Growth Market (NGM) arrangerar återigen Investerar-SM. Mellan den 29 januari och 9 februari tävlar tusentals deltagare i att skapa bäst avkastning på 1 000 000 kronor i fiktiva portföljpengar som investeras i börshandlade produkter noterade på NGM.

Investerar-SM är en unik tävling som har genomförts i över tio år med fler än 100 000 deltagare. Tävlingen är en viktig del i Nordic Growth Markets långsiktiga utbildningssatsning. Investerar-SM ger deltagarna möjlighet att lära sig mer om börshandlande produkter och om hur marknaden fungerar utan att investera sina egna pengar. Tävlingsdeltagarna ges även möjlighet att testa sina kunskaper och prova nya strategier för att öka chanserna till en god avkastning på sin portfölj. Den bästa portföljen belönas med titeln Sveriges Främsta Investerare och totalt delas priser ut till ett värde om 130 000 kr.


- Vi ser ett ökat intresse för att handla börshandlade produkter då det ger access till amerikanska aktier som Apple, stora internationella index och råvaror som tex guld och olja. I våras utökade vi därför öppettiderna till kl 22 för att kunna erbjuda handel tills de amerikanska marknaderna stänger. Investerar-SM är ett utmärkt sätt att öka sin kunskap vilket är en förutsättning för ett framgångsrikt långsiktigt sparande, säger Magdalena Hartman, VD på Nordic Growth Market.
Investerarprofilkampen fortsätter även i årets upplaga av Investerar-SM där finansprofiler och influencers tävlar mot varandra. Vinnaren i investeringsprofilkampen får skänka 10 000 kronor till valfri välgörenhetsorganisation.
Nytt för årets tävling är NGM Market Insights där välkända investerare diskuterar nyheter och aktuella händelser på börsen. Avsnitten publiceras under tävlingsveckorna på tisdagar och torsdagar på NGM:s Youtube-kanal.


- För investerare är det viktigt att hålla sig uppdaterad om marknaden. Vår förhoppning är att NGM Market Insights ska bidra till ökad förståelse för marknaden och att deltagarna använder den kunskapen för att få bättre avkastning på sina investeringar, säger Magdalena Hartman.
Läs mer om Investerar-SM, tips från investerarprofiler och om våra samarbetspartners på www.investerar-sm.com eller följ tävlingen på X @ngmexchange.

För ytterligare information kontakta:

Magdalena Hartman, VD, Nordic Growth Market, magdalena.hartman@ngm.se
Oskar Lindberg, Projektledare, Nordic Growth Market, tel 08-566 390 00
Rania Ekberg, Projektledare, Nordic Growth Market, tel 08-566 390 00