ngm_listbyte ngm_listbyte
2014-07-01

Nu anammar vi delningstrenden och börjar dela med oss av intäkterna till bolagen

Nu anammar NGM-börsen delningstrenden och börjar dela med sig av intäkterna till bolagen

 

Delningstrenden i samhället, även kallat ”Collaborative consumption”, har nu spridit sig till börsen. Den 1 juli börjar Nordic Growth Market (NGM), som första börs, att dela handelsintäkterna med sina noterade bolag.

- För bolag som har en bra handel i sin aktie kan det bli en rejäl extra intäkt som kan användas till att utveckla bolaget, säger Roger Peleback, VD på NGM.

Den delningstrend som sveper över samhället sträcker sig långt förbi att dela med sig av sin vardag, sin musik och sitt hem. Privatpersoner delar även med sig av sina intäkter som de med glädje investerar i okända människors affärsidéer. Nordic Growth Market (NGM) väljer nu att som första börs anamma delningstrenden. Från och med den 1 juli börjar börsen att dela med sig av den handelsintäkt som genereras när deras noterade bolags aktier handlas.

- Bolagen kommer att få 25% av handelsintäkten och de får därmed en löpande intäkt varje månad. För bolag som har en bra handel i sin aktie kan det bli en rejäl extra intäkt som kan användas till att utveckla verksamheten. För dem med mindre handel kan man se det som en kraftigt reducerad avgift för börsnärvaron. Intäktsdelningen är ett led i vårt arbete att öka värdet av en börsnotering och ge växande bolag mer stöd och nya möjligheter, säger Roger Peleback, VD på NGM.

Bolagen som är noterade hos NGM är positiva till den nya modellen.
Ulrik Jansson, vd för Crown Energy, kommenterar:

- Som företrädare för Crown Energy ser jag väldigt positivt på att kostnaden för vår notering har möjlighet att bli lägre. För bolaget är det vidare ett incitament att marknadsföra sig och direkt se resultatet av detta i högre omsättning och därmed få lägre kostnader för noteringen, säger Ulrik Jansson.

Även Ingrid Nordlund, vd för NGS Group, är positiv till den nya modellen.

- Det här var ett oväntat initiativ som jag känner mig mycket positiv till. Vi får nu intäkter som vi inte räknat med och som vi nu kan investera i bolaget, säger Ingrid Nordlund.

- Vi får mycket positiv respons på det här initiativet och det känns roligt att få vara med och bidra till bolagens tillväxt. Hela idén med att dela med sig känns både sund och rätt i tiden, säger Roger Peleback.

Läs gärna mer om lanseringen av intäktsdelningen på www.ngm.se/bolag.

 

För mer information vänligen kontakta:

Roger Peleback, vd på NGM
Tfn: 0705-493021
Mejl: roger.peleback@ngm.se
 

Ulrik Jansson, vd på Crown Energy
Tfn: 0707-51 41 84
Mejl: ulrik.jansson@crownenergy.se
 

Ingrid Nordlund, vd på NGS Group
Tfn: 0704-14 81 28
Mejl: ingrid.nordlund@ngsgroup.se

 

Om Nordic Growth Market NGM AB

Nordic Growth Market (NGM) är en auktoriserad börs med verksamhet i främst Sverige, Norge och Finland. Företaget grundades 1999 och är sedan 2008 ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, Tysklands ledande börs för privata investerare. Vi erbjuder en komplett marknadsplats för börshandlade investeringsprodukter och tillhandahåller en attraktiv arena för bolag som vill notera eller lista sig. NGM driver även NG News, en av Sveriges största distributör av finansiell information. Vår organisation präglas av snabbrörlighet och innovation och vi har förmånen att kunna erbjuda det lilla företagets närhet och flexibilitet med det stora nätverkets styrka. Genom att arbeta nära våra kunder och marknaden kan vi utvecklas när behoven och omgivningen förändras. Hos oss får våra kunder möjligheten att uppnå sin fulla potential.

Mer om NGM på www.ngm.se . Twitter: ngmexchange