ngm_desktop_v6 ngm_mobile_v6
2023-05-02

NGM lanserar som första börs i Norden handel till kl. 22

Idag lanserar NGM som första nordiska börs handel till kl. 22 för ETP:er, börshandlade produkter. Detta kommer att öka tillgängligheten för investerare att handla i underliggande tillgångar som amerikanska aktier, index, valutor och råvaror. 

NGM har drivit utvecklingen för börshandlade produkter på den nordiska marknaden och var även först med att erbjuda nordiska investerare utökad kvälls- och morgonhandel. Genom att nu erbjuda handel i ETP:er under amerikanska öppettider ger NGM investerare utökade möjligheter att handla ETP:er baserade på amerikanska aktier, index, valutor och råvaror i realtid. Detta kan vara aktier som Amazon och Tesla, viktiga index som S&P500 eller råvaror som t.ex. olja och guld.

”Handeln i våra ETP:er har ökat med flera hundra procent de sista fem åren och vi ser en fortsatt stor efterfrågan på dessa produkter. Idag har vi över 40 000 ETP:er noterade och många är baserade på aktier, index samt råvaror som guld och olja som handlas på den amerikanska marknaden. Därför känns det viktigt att kunna erbjuda investerare möjligheten att handla under öppettiderna i USA” säger Magdalena Hartman, VD Nordic Growth Market.

ETP-marknaden fortsätter att växa starkt genom ett ökande intresse från nordiska investerare. 

”Vi vet att investerarna uppskattar möjligheten att kunna handla även senare på kvällen och intresset för NGM:s utökade öppettider är mycket stort,” säger Magdalena Hartman.

Den förlängda kvällshandeln till kl. 22 gäller från den 2 maj för NGM:s nordiska marknader i Sverige, Danmark, Finland och Norge.


För mer information kontakta:

Magdalena Hartman, VD, Nordic Growth Market, magdalena.hartman@ngm.se