ngm_desktop_v6 ngm_mobile_v6
2013-11-19

NGM lanserar Nordic Pre Market

NGM lanserar Nordic Pre Market

 

Idag, den 19 november 2013, lanserar NGM Nordic Pre Market den första förmarknaden av sitt slag kopplad till en börs. Genom Nordic Pre Market stärker NGM sitt arbete med att hjälpa tillväxtbolag.

Nordic Pre Market är en helt ny plattform för bolag på väg till börsen. En plattform som syftar till att göra bolagen mer förberedda och kända på marknaden innan bolaget tar steget in på börsen och listar eller noterar sina aktier för daglig handel. För att stödja bolag på Nordic Pre Market har NGM tagit fram en utbildning i fem steg som förbereder bolagen för en notering på NGM Equity eller en listning på Nordic MTF. Via Nordic Pre Market får bolagen stöd och rådgivning vilket gör vägen till börsen enklare samtidigt som kvaliteten på bolagen höjs. Bolagen exponeras också för investerare som ges möjlighet att anmäla sitt intresse för att delta i kommande emissioner.

Utöver startskottet för Nordic Pre Market lanseras även den nya tjänsten NGM Mentor. Denna tjänst bygger på ett samarbete med kvalificerade rådgivare som stöder bolagen listade på Nordic MTF och bolag anslutna till Nordic Pre Market i deras förberedelseprocess. Bland rådgivarna finns finansiella rådgivare, advokatbyråer, revisionsbyråer, fondkommissionärer och kommunikationsbyråer som alla kan ge det stöd som behövs för att hjälpa bolaget att utveckla börsfähighet och kapitalanskaffningar. NGM är nu inte bara till för noterade bolag utan erbjuder en komplett marknadsplats för växande bolag. Målet är att tillhandahålla en kvalitetsmarknad för den stora gruppen tillväxtföretag.

”Att bistå med hjälp på vägen till en notering känns självklart. Vi vill alla se nya och intressanta företag på börsen. Att vi nu kan lansera ett koncept där rådgivare och börs gemensamt stödjer dessa företag känns väldigt bra”, säger Roger Peleback, VD på NGM.

Läs mer om Nordic Pre Market här eller i bilagan från Dagens Industri.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mats Otterheim, Head of Equities, NGM

Tel: +46(0)8 566 390 09

E-post: mats.otterheim@ngm.se

 

Om Nordic Growth Market NGM AB
Nordic Growth Market (NGM) är sedan 2003 en börs med tillstånd från Finansinspektionen och är idag ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart Group, Tysklands ledande börs för privata investerare. NGMs ambition är att vara Nordens ledande marknadsplats för börshandlade investeringsprodukter samt att vara det mest attraktiva alternativet för tillväxtbolag. NGM driver även Nordic Derivatives Exchange (NDX), en reglerad marknad för notering och handel av derivatinstrument, räntebärande värdepapper och ETFer. Utöver NDX driver även NGM verksamheten NG News, en av Sveriges största distributörer av finansiell information. För mer information om NGM, vänligen besök www.ngm.se