ngm_listbyte ngm_listbyte
2015-05-19

Morgan Stanley expanderar på den svenska marknaden och väljer NGM

Morgan Stanley expanderar på den svenska marknaden och väljer NGM som börs.

 

NGM offentliggör idag att den globala banken Morgan Stanley blir ny börsmedlem och emittent av ETP:er (börshandlade produkter) på den svenska marknaden. Deras produkter handlas från och med idag den 19 maj 2015.

Morgan Stanley är en amerikansk investmentbank med verksamhet över hela världen. Banken har funnits i Sverige sedan 1997 och har tidigare emitterat strukturerade produkter på den svenska marknaden. Nu ska banken expandera sin verksamhet och börjar även emittera ETP:er. Morgan Stanley väljer att bli börsmedlem och emittent av ETP:er hos NGM.

- Det är mycket glädjande att få välkomna en global aktör som Morgan Stanley till NGM. Det stärker oss ytterligare som Nordens ledande börs inom ETP:er. Med Morgan Stanley som emittent breddas vårt utbud av ETP:er vilket gör att investerarna får ytterligare alternativ att välja mellan, säger Tommy Fransson, vice VD på NGM.

Morgan Stanley kommer att erbjuda Mini Futures och Bull & Bear-certifikat till svenska investerare och valde NGM på grund av börsens flexibilitet och räckvidd.

- NGM är Sveriges största börs inom ETP-området och deras plattform erbjuder stor flexibilitet både vad gäller funktionalitet och antal marknader, vilket är värdefullt för oss, säger Christian Bährne, Institutional Equity Division på Morgan Stanley.

Morgan Stanley kommer att erbjuda sina produkter till investerare via Avanza och de två aktörerna offentliggör idag även ett nytt samarbete inom ETP-området.

- Våra produkter finns tillgängliga från och med idag hos Avanza och lanseras under namnet Avanza Markets. Alla produkter handlas courtagefritt om ordern är över 1 000 kronor. Avanza är Sveriges ledande aktör inom ETP:er och har vunnit pris för Sveriges nöjdaste kunder fem år i rad. De har ett stort fokus på transparens och utbildning vilket vi tycker är viktigt så att investerare är medvetna om både fördelar och risker med olika produkttyper. Vi hoppas att vi genom vårt samarbete kan bidra till att fler får kunskap om börshandlade produkter, fortsätter Christian Bährne.

 
Läs mer om Avanza Markets här

 

För mer information vänligen kontakta:
NGM

Tommy Fransson, vice VD, NGM

Tel: +46 (0) 8 566 390 49

E-post: tommy.fransson@ngm.se
 

Morgan Stanley

Leo Sydow, JKL

Tfn: +46 709 18 7225

E-post: leo.sydow@jklgroup.com