ngm_desktop_v6 ngm_mobile_v6
2014-08-13

Fotbollsfeber även på börsen

Fotbollsfeber även på börsen

 

Under VM-tider brukar aktiviteten på börsen vara låg men i år visade handeln i börshandlade produkter på raka motsatsen. Under VM-perioden var det en ovanligt stor omsättning i produkterna. Så här handlade svenskarna under VM.

Under juni och juli präglades världen av fotbollsfeber i och med VM i Brasilien den 12 juni-13 juli. I år var det rekordhöga tittarsiffror och enligt MMS rapport* om tv-tittandet under perioden var det cirka 83,2 procent av 3-99-åringarna som såg någon av VM-sändningarna. Under VM-tider är aktiviteten på börsen i regel låg, även om handeln till sist brukar sluta på plus. Under årets VM var det dock en ovanligt hög aktivitet i de börshandlade produkterna såsom Bull & Bear, Turbowarranter och Mini Futures. Hos NGM handlades det till och med mer än under månaden innan, vilken inte präglades av fotbollsfeber. Under VM gjordes det drygt 92 000 avslut hos NGM, långt fler än vad det vanligtvis är under sommarmånaderna. Jämfört med samma period 2013 var det cirka 5000 fler avslut.

Tommy Fransson, vice vd på NGM berättar om utvecklingen inom börshandlade produkter:

- Det var en hög omsättning i de börshandlade produkterna under sommaren, trots ett spännande VM. Kanske berodde det på att matcherna spelades på kvällarna, men vi ser generellt en ökad aptit på produkterna, oavsett årstid. Både omsättningen och antalet avslut ökar stadigt i Sverige och vi ser även en ökning på den finska marknaden. Där har antalet avslut ökat med cirka 20 procent per år under de senaste fyra åren, säger Tommy Fransson.

 

Mest handlade tillgångsklasserna under Fotbolls-VM:
Index (75%), Aktier (13%), Råvaror (8%), Övrigt (4%)
 
Mest handlade underliggande under Fotbolls-VM:
OMXS30 Index, DAGS 30 Index, Oil Brent Crude Future, NASDAQ OMX Nordic 120 SEK Net Index, AB Volvo Ser. B, Guld

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tommy Fransson, vice VD, NGM

Tel: +46(0)8 566 390 49 E-post: tommy.fransson@ngm.se

 

Om Nordic Growth Market NGM AB
Nordic Growth Market (NGM) är en auktoriserad börs med verksamhet i främst Sverige, Norge och Finland. Företaget grundades 1999 och är idag ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart, Tysklands ledande börs för privata investerare. Vi erbjuder en komplett marknadsplats för börshandlade investeringsprodukter och tillhandahåller en attraktiv arena för bolag som vill notera eller lista sig. Hos oss får våra kunder möjligheten att uppnå sin fulla potential.

För mer information om NGM, besök www.ngm.se och följ oss på Twitter via https://twitter.com/ngmexchange.