ngm_listbyte ngm_listbyte
2014-04-01

ETP Direkt - nyskapande bevakning som tar tempen på marknaden

ETP Direkt - nyskapande bevakning som tar tempen på marknaden

 

Nyhetsbyrån Direkt har under 25 år varit ledande leverantör av finansnyheter. Nyheter som påverkar marknaderna och dagliga rapporter om börserna, ränte- och valutamarknaderna samt råvarumarknaden hör till det som kännetecknar Nyhetsbyrån Direkt. Nu tas nästa steg med en ny tjänst som belyser marknaden för sparprodukter som handlas över börs, så kallade ETP:er (Exchange Traded Products, eller börshandlade produkter).

Marknaden utvecklas efter förebild från Tyskland där sparformen erbjuder mängder med placeringsalternativ. Men till skillnad från Tyskland har det i Sverige och Norden saknats en journalistik och daglig rapportering om marknaden. Tills nu.

”Det vi ska göra är att titta in i ETP-handeln och lyfta fram vilka trender som dominerar och vad som sticker ut, som vägledning både för dem som handlar aktivt och för dem som har ett mer allmänt intresse för placeringar. Det som gör ETP-marknaden lämplig för angreppssättet är att de underliggande tillgångarna som det går att handla i är så vittomspännande, alltifrån svenska och utländska index och aktier, råvaror, jordbruksprodukter, el och annat. Rapportering ska återspegla svängningarna i marknaden och peka ut områden som är heta”, säger Lars Östlund, chefredaktör på Nyhetsbyrån Direkt.

Trendkänsligheten i ETP-marknaden syntes exempelvis onsdagen den 26 mars då internetspelbolaget King Digital Entertainment börsnoterades. Bolaget valde att notera aktien i New York och den som vill satsa i aktien hänvisas dit. Samma dag listades dock fem hävstångsprodukter med King-aktien som underliggande tillgång på den svenska marknadsplatsen NDX.

”ETP-marknaden är växande och mer dynamisk än någonsin, men det saknas en löpande rapportering om vad som sker i marknaden. Förra hösten gjorde vi en insats för att åtgärda det när vi startade Trader TV och nu tar vi detta vidare genom samarbetet med Nyhetsbyrån Direkt och ETP Direkt”, säger Tommy Fransson, vice vd NGM.

ETP Direkt inleder sin bevakning tisdagen den 1 april. Den kommer förutom skrivna marknadsrapporter även att inkludera en daglig webb-tv-sändning klockan 12. Medverkar gör även Tobbe Rosén, välkänd profil i tradingsammanhang. Sändningarna kan följas på NGMs hemsida, www.ngm.se
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tommy Fransson, Vice VD, NGM

Tel: +46(0)8 566 390 10

E-post: tommy.fransson@ngm.se

 

Om Nordic Growth Market NGM AB
Nordic Growth Market (NGM) är sedan 2003 en börs med tillstånd från Finansinspektionen och är idag ett helägt dotterbolag till Börse Stuttgart Group, Tysklands ledande börs för privata investerare. NGMs ambition är att vara Nordens ledande marknadsplats för börshandlade investeringsprodukter samt att vara det mest attraktiva alternativet för tillväxtbolag. NGM driver även Nordic Derivatives Exchange (NDX), en reglerad marknad för notering och handel av derivatinstrument, räntebärande värdepapper och ETFer. Utöver NDX driver även NGM verksamheten NG News, en av Sveriges största distributörer av finansiell information. För mer information om NGM, vänligen besök www.ngm.se