ngm_listbyte ngm_listbyte
2015-01-09

Den schweiziska banken Vontobel expanderar till Sverige. Väljer NGM

Den schweiziska banken Vontobel expanderar till Sverige. Väljer NGM som börs.

 

Nu expanderar den schweiziska banken Vontobel till Sverige. De väljer NGM som börs och förväntas delta i handeln från och med den 12 januari 2015.

Idag offentliggör NGM att Bank Vontobel Europé AG, Frankfurt am Main blir ny medlem på börsen. Banken är ett dotterbolag till Swiss Vontobel Group som sedan många år tillbaka har varit en av de största aktörerna inom strukturerade produkter i Schweiz och Tyskland. I januari expanderar banken sin verksamhet till den svenska marknaden. Vontobel kommer att erbjuda investerare flera varianter av certifikat och warranter. Banken förväntas delta i handeln från och med den 12 januari 2015 och kommer ha kortnamnet VON.

Hos NGM är glädjen över den nya börsmedlemmen stor.

- Vi är mycket glada över att Vontobel har valt oss som börs. Vi har ett handelssystem i världsklass, både gällande driftsäkerhet och nya tekniska lösningar, och vi ser fram emot att erbjuda Vontobels produkter till svenska investerare. Att Vontobel väljer oss tyder på att vi har ett bra varumärke även utanför Sveriges gränser och det är både glädjande och viktigt för oss, säger Tommy Fransson, vice VD på NGM.

Hos Vontobel ser man fram emot lanseringen i Sverige.

- Vi ser med spänning fram emot vår expansion till Sverige som är en starkt växande marknad. Det är en av de främsta marknaderna för strukturerade produkter, speciellt för hävstångsprodukter. Att välja NGM känns naturligt för oss. De har ett stabilt handelssystem med ett bra track-record, de kan marknaden och de arbetar nära sina kunder för att ge bästa service. Det anser vi är viktigt i en relation som denna, säger Wolfgang Gerhardt, ledande befattningshavare för Bank Vontobel Europé AG in Frankfurt am Main.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:
 

NGM

Tommy Fransson, vice VD, NGM

Tel: +46 (0)8 566 390 49

E-post: tommy.fransson@ngm.se

 
Vontobel

Heiko Geiger, Head Public Distribution, Bank Vontobel Europe AG

Tfn: +49 (0) 69 69 59 96 230

E-post: heiko.geiger@vontobel.de