ngm_listbyte ngm_listbyte
2014-11-05

All-time-high för NGM-börsen i oktober!

All-time-high för NGM-börsen i oktober!

 

Börsfall och återhämtning. En ur handelssynpunkt historisk månad är förbi. NGM-börsen redovisar den högsta handelsomsättningen i börsens historia. Sammantaget de tre marknaderna Sverige, Finland och Norge visar omsättningen på närmare 7,4 miljarder kronor. Det tidigare rekordet var i augusti, 2011, då omsättningen slutade på 6,5 miljarder kronor.

Oktober har varit en rekordmånad för många av världens börser. Börsfallet i mitten på månaden var startskottet till mest intensiva handeln någonsin för den snabbväxande NGM-börsen. När börsen föll vallfärdade privata investerare till handeln med ETP:er (börshandlade produkter) där de kunde tjäna pengar på nedgången. Handeln sköt i höjden. När återhämtningen kom fortsatte handeln på samma höga nivåer.

NGM:s segment NDX Sverige redovisar en total handelsomsättning på hela 6,4 miljarder SEK för oktober och har hittills i år omsatt 38 procent mer än under samma period 2013. Även NDX Finland visade rekordhöga siffror och omsatte 85 miljoner Euro, en 30 procentig ökning från motsvarande period föregående år. Den bästa avslutsdagen för månaden var den 16 oktober.

Aktiehandeln omsatte i oktober ca 87 miljoner kronor och av dessa stod NGM Equity för 27 miljoner kronor och Nordic MTF för 60 miljoner kronor. Hittills i år har aktiehandeln på NGM ökat med närmare 26 procent jämfört med samma period föregående år.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

Tommy Fransson, vice VD, NGM

Tel: +46(0)8 566 390 49

E-post: tommy.fransson@ngm.se