ngm_desktop_v6 ngm_mobile_v6
2014-09-24

Alibaba tredje mest populära tillgången på NGM-börsen

Alibaba tredje mest populära tillgången på NGM-börsen

 

Kl. 13.50 den 22 september var Alibaba den tredje mest handlade tillgången på NGM-börsen. På första och andra plats låg OMXS30-indexet och DAX30-indexet.

I fredags (19 september) introducerades det snabbväxande kinesiska e-handelsbolaget Alibaba på NYSE-börsen. Samma dag noterade Commerzbank nya investeringsprodukter på NGM-börsen med Alibaba som underliggande. Svenska investerare som vill exponera sig mot det utländska bolaget kan därmed få det på ett enkelt sätt via Bull & Bear-certifikat, x3 och x4, och Mini Futures BEST.

Alibabas notering i fredags var den största någonsin och intresset från svenska privatinvesterare överstiger med råge det som var när Facebook noterades. På NGM märker man även ett stort intresse hos svenska investerare som vill handla Alibaba med hävstång.

- Handeln med Alibaba som underliggande har kommit igång bra och det är roligt att se att den är i topp tre bland de mest populära tillgångarna. Nu ska det bli intressant att se hur handeln kommer att se ut när den amerikanska börsen öppnar kl. 15.30, säger Tommy Fransson, vice vd på NGM.

Det stora intresset hos investerarna har gjort att Commerzbank kommer att bredda sitt produktutbud under de kommande dagarna. Peter Olsson, Country Manager Scandinavia på Commerzbank, berättar kort om nylanseringarna:

- I och med det stora intresset och Alibabas stora rörelse under den första handelsdagen så kommer vi att tills imorgon notera 10 stycken Mini Futures BEST med uppdaterade finansieringsnivåer på Alibaba. Det blir bland annat Mini Long BEST med finansieringsnivå upp till 90 dollar respektive Mini Short BEST med finansieringsnivå upp till 120 dollar.
 

Varför handlar investerare med börshandlade produkter?

• Möjlighet att tjäna pengar både i uppgång och nedgång
• Tillgång till svåråtkomliga marknader såsom aktier i utländska bolag, råvaror, räntor och valutor
• Möjlighet till hävstångseffekt
• Stort produktutbud som passar alla spartyper (hög och låg risk)
• Handel på samma sätt som vid aktiehandel via vanlig aktiedepå på en transparent börs som ligger under Finansinspektionens tillsyn
• All handel sker i realtid
• Möjlighet att handla med små belopp. Bra komplement till aktiehandel

 

För ytterligare information vänligen kontakta:
 

Tommy Fransson, vice VD, NGM
Tel: +46(0)8 566 390 49
E-post: tommy.fransson@ngm.se
 

Peter Olsson, Country Manager Scandinavia, Commerzbank
Tel: +49 (0)69 136 478 44
E-post: peter.olsson@commerzbank.com