ngm_listbyte ngm_listbyte
2014-09-18

Alibaba noteras på svensk börs!

Alibaba noteras på svensk börs!

 

Inför börsnoteringen av det snabbväxande kinesiska e-handelsbolaget Alibaba den 19 september noteras nu nya investeringsprodukter med bolaget som underliggande på NGM-börsen. Investerare kan, på samma dag som Alibaba börjar handlas på NYSE, få exponering mot bolaget via Bull & Bear-certifikat och Mini Futures BEST, noterade av Commerzbank.

Intresset för Alibabas börsintroduktion, som är en av världens största hittills, är enormt världen över och introduktionen är redan fulltecknad. Inför introduktionen passar Commerzbank på att notera nya produkter med Alibaba som underliggande på NGM-börsen. Samma dag som handeln börjar i aktien kommer investerare därmed att kunna handla både direkt i aktien och med hävstång via så kallade börshandlade investeringsprodukter (ETP:er). I utbudet hos NGM kommer det att finnas Bull & Bear-certifikat, x3 och x4 samt Mini Futures BEST. Handeln börjar i samband med att den amerikanska börsen öppnar.

NGM har kunnat erbjuda handel med hävstångsprodukter samma dag eller dagen efter det att flera kända och omtalade bolag, såsom KING, Facebook, Twitter och Google har börsintroducerats.Efterfrågan på hävstångsprodukter med kända bolag som underliggande är ofta stor från investerare, som vill spekulera i bolagens utveckling.

Förväntningarna inför Alibabas börsnotering är höga och på NGM väntar man med spänning.
- Den sista tiden har många intressanta bolag börsnoterats, till exempel Com Hem, Wal Mart och LinkedIn, vilket skapar nya möjligheter för våra emittenter att lansera spännande hävstångsprodukter med bolagen som underliggande. Det ska bli intressant att se hur investerarna kommer att spekulera nu när Alibaba-produkten noteras. Det brukar vara många som vill handla i samband med noteringar som den här, säger Tommy Fransson, vice VD på NGM.

På Commerzbank, som har noterat produkten, ser man fram emot handelsdagen på fredag:

Börsintroduktionen av Alibaba på NYSE är en av årets mest emotsedda. Commerzbank är stolta att kunna erbjuda svenska privatkunder möjligheten att på ett enkelt och kapitaleffektivt sätt få exponering mot detta spännande bolag, redan från första handelsdagen. Vi noterar Mini Futures BEST och Bull-certifikat med olika hävstänger. När handeln med aktien kommit igång avser vi att bredda produktutbudet med bl.a. Bear-certifikat. Jag är mycket spänd på hur våra svenska kunder kommer handla med Alibaba, säger Peter Olsson, Country Manager Scandinavia på Commerzbank.
 

Varför handlar investerare med börshandlade produkter?

• Möjlighet att tjäna pengar både i uppgång och nedgång
• Tillgång till svåråtkomliga marknader såsom aktier i utländska bolag, råvaror, räntor och valutor
• Möjlighet till hävstångseffekt
• Stort produktutbud som passar alla spartyper (hög och låg risk)
• Handel på samma sätt som vid aktiehandel via vanlig aktiedepå på en transparent börs som ligger under Finansinspektionens tillsyn
• All handel sker i realtid
• Möjlighet att handla med små belopp. Bra komplement till aktiehandel

 

För ytterligare information vänligen kontakta:
 

Tommy Fransson, vice VD, NGM
Tel: +46(0)8 566 390 49
E-post: tommy.fransson@ngm.se
 

Peter Olsson, Country Manager Scandinavia, Commerzbank
Tel: +49 (0)69 136 478 44
E-post: peter.olsson@commerzbank.com