ngm_listbyte ngm_listbyte
2017-06-22

NGM Börsen levererar handelssystem till Spotlight Stock Market.

Pressmeddelande 21 juni 2017

NGM-börsen levererar handelssystem till Spotlight Stock Market.

Från och med 17 november i år kommer Elasticia, som ägs och drivs av NGM, att bli Spotlight Stock Markets nya handelssystem. All handel på NGM och Spotlight Stock Market kommer därmed att ske i samma handelssystem.

Handelssystemet Elasticia har utvecklats av Nordic Growth Market och lanserades under hösten 2010.

”Vårt handelssystem har sedan lansering visat sig enormt robust och tillförlitligt. Vi har introducerat innovationer i handelssystemet som idag är marknadspraxis. Några av Europas största market makers har sedan tidigare valt oss och prisat vårt system. Att nu även en marknadsoperatör väljer vårt handelssystem är ett ytterligare tecken på att NGM levererar yttersta kvalitet. Vårt erbjudande till våra medlemmar blir nu ännu starkare, med ca 200 bolag och 12 000 andra värdepapper. Det är med stor glädje och optimism vi nu ingår detta samarbete med Spotlight Stock Market.” säger Tommy Fransson, Vice VD NGM.

”Skiftet innebär flera fördelar för v och våra kunder. Systemet kommer att under­lätta för oss att genomföra förändringar för att svara på marknadens behov. Det gör det också enklare att utvidga vårt erbjudande till nya och befintliga företag, bland annat genom att på sikt kunna acceptera handel i flera nordiska valutor. De­ssutom skapar det bättre samarbets­möjligheter kring MiFid II. Investerarna, bolagen och våra partners kommer inte att märka någon skillnad när skiftet sker i november – det var väldigt viktigt för oss i valet av system”, säger Peter Gönczi, vd på Spotlight Stock Market.

Pressrelease June 21 2017

Information för medlemmar och integratörer kommer att ske separat samt återfinns på www.ngm.se/for-medlemmar/

 

KONTAKT

Tommy Fransson, Vice VD

+46 8 566 390 49

tommy.fransson@ngm.se