ngm_listbyte ngm_listbyte
Möt våra medarbetare

Rania Ekberg

Head of Digital Media

B1050785-1

Vad är din roll på NGM, och hur länge har du arbetat här?

Min bakgrund är inom ekonomi och jag inledde min karriär på NGM för 13 år sedan som redovisningsekonom. Under årens lopp har jag haft möjlighet att pröva på flera olika roller, men nu känner jag verkligen att jag har hittat rätt. Idag ansvarar jag för vår digitala medier samt evenemang som tex Investerar-SM och ceremonier för nynoterade bolag. För oss kommer kunden alltid först och en stor del av arbetet handlar om att stödja våra kunder på deras tillväxtresa och skapa möjligheter för dem att synas. Mitt jobb går också ut på att kommunicera på ett sätt som stärker våra bolag och vårt erbjudande.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Vi är ett företag med många kompetenta och erfarna kollegor. Det ger mig möjligheten att hela tiden lära mig nya saker och att utvecklas. Jag är även väldigt stolt över att jobba på en börs som fyller en viktig samhällsfunktion och det ansvar som vi har gentemot marknaden. För mig är det viktigt att vara professionell och mitt hjärta har alltid klappat för att erbjuda det lilla extra till våra kunder. Sen är det en bonus att få jobba i så fina lokaler mitt på Stureplan!

Kan du berätta om när du blev diagnostiserad med cancer och hur har ditt liv ändrats efter det?

I september 2021 upptäckte jag knölar på ena bröstet, och kort därefter blev jag diagnostiserad med bröstcancer. Efter diagnosen var det väldigt viktigt för mig att fortsatta jobba för att få göra nytta och få tänka på annat. Det gav mig även energi att få jobba och träffa alla kollegor som var oerhört stöttande.
Mitt liv har givetvis förändrats sedan sjukdomen. Det må låta som en kliché, men nu för tiden fokuserar jag på det som verkligen är viktigt i livet. Jag gör sådant som gör mig lycklig och prioriterar det enda som faktiskt betyder något i slutet av dagen, mina nära och kära.  

Vad har du för tips till de som befinner sig i en liknande situation?

Att omge sig med nära och kära som ger dig stöd och den extra energin du behöver för att fortsätta kämpa och inte ge upp!
Jag uppmanar också alla kvinnor att vara uppmärksamma på eventuella symptom och gå på regelbundna kontroller för att tidigt kunna upptäcka eventuella diagnoser.