ngm_listbyte ngm_listbyte
2022-01-04

Nytt rekordår för Nordic Growth Market

2021 innebar flera nya rekord för Nordic Growth Market som ökade handelsomsättningen på tillväxtmarknaden NGM Nordic SME med hela 102 procent. Antalet listade bolag ökade med 22 procent. De tre mest handlade bolagen var Fortnox, Metacon och Quickbit.

Den totala handelsomsättningen för Nordic Growth Market överskred 108 miljarder kronor, vilket är nytt rekord och en ökning med 52 procent. Tillväxtmarknaden Nordic SME noterade handelsrekord med närmare 34 miljarder kronor i omsättning, en ökning med hela 102 procent. De tre mest handlade bolagen var Fortnox, Metacon och Quickbit. 16 bolag noterades under året med Investment AB Spiltan i spetsen, NGM:s största notering någonsin. Omsättningen för börshandlade produkter, s.k. ETP:er, översteg 71 miljarder kronor. Mest omsatta bolag var Tesla, Advanced Micro Devices och Maersk. I början av året lanserades parallellnotering på Börse Stuttgart och under hösten lanserades NGM PepMarket, ett nytt handelssegment med veckovis handel.

 Nedan följer ett sammandrag av utvecklingen på Nordic Growth Market under 2021:

  • Den totala omsättningen uppgick till 108,5 miljarder SEK (+52 %) och antal avslut var 6,0 miljoner (+74 %).
  • NGM Nordic SME:s omsättning uppgick till 33,6 miljarder SEK (+102 %) och antal avslut var 3,4 miljoner (+93 %).
  • Omsättningen för ETP:er var 71,4 miljarder SEK (+43 %) och antal avslut var 2,5 miljoner (+62 %). Tesla, Advanced Micro Devices och Maersk var mest omsatta bolag.
  • Över 28 500 instrument var noterade i slutet av året (+20 %), också ett nytt rekord.
  • Nordic Growth Market är fortsatt marknadsledande inom AIF:er.

 

2021 var ett år präglat av mycket hög aktivitet. Det är glädjande att vi fortsätter att kraftigt öka omsättningen både på handeln i våra listade bolag och börshandlade produkter. Vi ökade antalet noterade bolag med 22 procent och har under året utvecklat vårt erbjudande med lansering av parallellnotering i Tyskland och den nya innovativa NGM PepMarket där Investment AB Spiltan var det första bolaget att listas. Att fler bolag och emittenter väljer NGM är ett resultat av att vi kontinuerligt utvecklar vårt erbjudande för att bli den bästa och mest innovativa partnern”, säger Magdalena Hartman, VD Nordic Growth Market.

För ytterligare information kontakta:
Magdalena Hartman, VD, Nordic Growth Market,                                                                        
e-post: magdalena.hartman@ngm.se

Anders Isakson, Presskontakt, Nordic Growth Market,                                                                
mob: 0720 71 21 68, e-post: anders.isakson@ngm.se