ngm_listbyte ngm_listbyte
2022-11-07

Nu utses Sveriges främsta investerare

Nordic Growth Market tar återigen pulsen på Nordens investerare genom att arrangera Investerar-SM 2022. Deltagarna får 100 000 kronor i fiktiva portföljpengar för att testa sina kunskaper och handla aktier, index, valutor samt råvaror under tävlingsperioden som pågår mellan 7 och 11 november.
Investerar-SM är en unik tävling som har genomförts i över tio år med fler än 100 000 deltagare och är en viktig del i Nordic Growth Markets långsiktiga utbildningssatsning. Tävlingen ger deltagarna möjlighet att lära sig mer om aktier, börshandlande produkter och om hur marknaden fungerar utan att investera sitt eget kapital. Tävlingsdeltagarna ges även möjlighet att testa sina kunskaper och prova nya strategier för att öka chanserna till en god avkastning på sin portfölj.
- Under de senaste åren har många yngre nya investerare upptäckt börsen. Den senare tidens stora marknadssvängningar gör det extra viktigt att öka kunskapen om finansiella instrument för att skapa goda förutsättningar för ett framgångsrikt långsiktigt sparande. I år fortsätter vårt partnerskap med Unga Aktiesparare som likt oss på NGM prioriterar utbildning och vikten av att hålla sig påläst och uppdaterad om marknaden. Vår förhoppning är att deltagarna blir bättre investerare och upptäcker hur de kan optimera sin marknadstro genom att använda olika tillgångsslag och därmed få bättre avkastning, säger Magdalena Hartman, VD på Nordic Growth Market.

Den portfölj med bäst utveckling under tävlingsperioden belönas med en ärofylld titel och totalt delas en prispott ut på närmare 130 000 kronor. Den populära Investerarprofilkampen har flera kända finansprofiler och influencers med sammanlagt mer än 250 000 följare som tävlar mot varandra om 10 000 kronor till valfri välgörenhetsorganisation. Det delas även ut ett pris varje dag till den som leder tävlingen.
- Vi uppmuntrar till ett långsiktigt sparande och tävlingen bör ses som ett startskott till att komma igång och lära sig mer om handel med aktier och börshandlade produkter för att förbättra avkastningen i en portfölj. Det känns även viktigt att kunna bidra och ge tillbaka till samhället, vilket vårt välgörenhetspris möjliggör, säger Magdalena Hartman.

Läs mer om Investerar-SM, tips från våra investerarprofiler och om våra samarbetspartners på www.investerar-sm.com och följ även tävlingen på vårt twitterkonto @ngmexchange.

För ytterligare information kontakta:
Magdalena Hartman, VD, Nordic Growth Market, magdalena.hartman@ngm.se
Rania Ekberg, Projektledare Investerar-SM, Nordic Growth Market, 08 566 390 00, rania.ekberg@ngm.se