ngm_listbyte ngm_listbyte
2021-11-15

Nu utses Sveriges främsta investerare

Börsen Nordic Growth Market tar återigen pulsen på Nordens investerare genom att arrangera Investerar-SM 2021. Deltagarna ges en unik möjlighet att med 100 000 kronor i fiktiva portföljpengar få möjlighet att testa sina kunskaper och handla aktier, index, valutor samt råvaror.

Investerar-SM ger investerare en unik möjlighet att lära sig mer om aktier, börshandlande produkter och om hur marknaden fungerar utan att investera sitt eget kapital. Tävlingsdeltagarna får testa sina kunskaper och prova nya strategier för att öka möjligheten till en god avkastning.

- Under de senaste åren har många yngre nya investerare upptäckt börsen vilket gör det extra viktigt att öka kunskapen om finansiella instrument för att skapa goda förutsättningar för ett långsiktigt sparande. I år samarbetar vi därför med Unga Aktiesparare som likt oss på NGM prioriterar utbildning och vikten av att hålla sig påläst och uppdaterad om marknaden. Vår förhoppning är att deltagarna blir bättre investerare och upptäcker hur de kan optimera sin marknadstro genom att använda olika tillgångsslag och därmed få bättre avkastning, säger Magdalena Hartman, VD på Nordic Growth Market.

 Tävlingen har genomförts i över tio år med fler än 100 000 deltagare och är ett steg i Nordic Growth Markets långsiktiga satsning på utbildning. Den som får bäst utveckling på sin portfölj under tävlingsperioden belönas med en ärofylld titel och totalt delas en prispott ut på närmare120 000 kronor. I år går även Twitterkampen av stapeln, där kända finansprofiler och influencers tävlar mot varandra om en prischeck på 10 000 kronor som får skänkas till valfri välgörenhetsorganisation. Det delas även ut ett pris varje dag till den som leder tävlingen.

- Vi uppmuntrar till ett långsiktigt sparande och tävlingen bör ses som ett startskott till att komma igång och lära sig mer om handel med aktier och börshandlade produkter för att förbättra avkastningen i en portfölj. Det känns även viktigt att kunna bidra och ge tillbaka till samhället, vilket vårt välgörenhetspris möjliggör, säger Magdalena Hartman.

 

Läs mer om Investerar-SM på www.investerar-sm.com

För ytterligare information kontakta:

Magdalena Hartman, VD, Nordic Growth Market, magdalena.hartman@ngm.se

Philip Bäckman, Projektledare Investerar-SM, Nordic Growth Market,

08 566 390 00, philip.backman@ngm.se