ngm_listbyte ngm_listbyte
2020-11-25

Nu utses Sveriges främsta investerare

Börsen Nordic Growth Market tar återigen pulsen på Sveriges investerare genom att arrangera Investerar-SM 2020. Årets tävling bjuder på en rad nyheter bland annat ökat fokus på utbildning och samhällsnytta. Deltagarna ges en unik möjlighet att med 100 000 kronor i fiktiva portföljpengar få möjlighet att testa sina kunskaper och handla aktier, index, valutor samt råvaror.

Investerar-SM ger investerare möjlighet att lära sig mer om börshandlande produkter och om hur marknaden fungerar utan att investera sitt eget kapital. Tävlingsdeltagarna får testa sina kunskaper och prova nya strategier för att öka möjligheten till en god avkastning.

- Under detta turbulenta börsår är det många nya investerare som har hittat till börsen vilket gör det extra viktigt att öka utbildningsnivån. I år samarbetar vi därför med Aktiespararna och Unga Aktiesparare då utbildning och att hålla sig påläst och uppdaterad om marknaden skapar goda förutsättningar för ett långsiktigt sparande. Vår förhoppning är att deltagarna blir bättre investerare och upptäcker hur de kan optimera sin marknadstro genom att använda olika tillgångsslag och därmed få bättre avkastning, säger Magdalena Hartman, VD på Nordic Growth Market.

 

Tävlingen har genomförts i över tio år med fler än 100 000 deltagare och är ett steg i Nordic Growth Markets långsiktiga satsning på utbildning. Den som får bäst utveckling på sin portfölj under tävlingsperioden belönas med en ärofylld titel och totalt delas en prispott ut på 160 000 kronor. I år går även Twitterkampen av stapeln, där kända finansprofiler och influencers tävlar mot varandra om en prischeck på 10 000 kronor som får skänkas till valfri välgörenhetsorganisation. Nyheter för årets tävlingsomgång är ökat fokus på utbildning och en möjlighet att hålla sig uppdaterad om marknaden genom samarbete med de båda aktiespararorganisationerna som även belönar vinnarna med ett medlemskap. Ytterligare en nyhet för årets tävling är ett dagligt pris till den som leder tävlingen.

- Vi uppmuntrar till ett långsiktigt sparande och tävlingen bör ses som ett startskott till att komma igång och lära sig mer om handel med börshandlande produkter då det är ett utmärkt sätt att förbättra avkastningen i en portfölj. Det känns extra viktigt i år att kunna bidra och ge tillbaka till samhället vilket vårt välgörenhetspris möjliggör, säger Magdalena Hartman.

 

Läs mer om Investerar-SM på www.investerar-sm.com

För ytterligare information kontakta:

Magdalena Hartman, VD, Nordic Growth Market NGM AB, magdalena.hartman@ngm.se

Ulrika Lenhammar, Presskontakt, Nordic Growth Market NGM AB, 0720 70 76 63, ulrika.lenhammar@ngm.se