ngm_listbyte ngm_listbyte
2022-04-20

NGM parallellnoterar Xpecunia på Börse Stuttgart

Idag parallellnoterar Nordic Growth Market greentech bolaget Xpecunia på Börse Stuttgart i Tyskland. Genom samarbetet med NGM´s tyska moderbolag Börse Stuttgart erbjuds möjligheten för nordiska bolag att enkelt nå den europeiska kapitalmarknaden.

Xpecunia är ett green techbolag som använder förnyelsebar energi och egna solparker för sina tekniskt avancerade beräkningsmodeller baserade på AI Dynamics. Tillväxtbolag i Norden får via sin notering på Nordic Growth Market även möjlighet att parallellnotera sig i Tyskland. Detta ger en unik möjlighet att nå europeiska investerare och Xpecunia får genom parallellnoteringen en utökad investerarbas med ökad tillgång till kapital från såväl tyska privatpersoner som institutionella investerare.

"Tyskland blir nu nästa marknad för Xpecunia och vi ser fram emot att fler investerare upptäcker vilket innovativt och snabbväxande greentech bolag Xpecunia är. Målet är att vi ska uppfattas som stabila, pålitliga och samtidigt nyskapande både av investerare och potentiella affärspartners. Tyskland är väldigt intressant för oss eftersom de ligger långt fram avseende solenergi vilket passar bra ihop med vår affärsmodell. Vi är mycket tacksamma för det stöd vi fått av NGM på resan för att kunna ta vårt nästa steg säger Daniel Moström, VD Xpecunia”.

”Vi välkomnar Xpecunia till parallellnoteringen på Börse Stuttgart och hoppas att accessen till den europeiska kapitalmarknaden ger dem en bra möjlighet att fortsätta sin tillväxtresa på bästa möjliga sätt säger Magdalena Hartman, VD för Nordic Growth Market”.

Börse Stuttgart Group är Europas 6:e största börskoncern och består av Börse Stuttgart, Nordic Growth Market och den schweiziska börsen BX Swiss.

Läs mer på www.ngm.se

För ytterligare information kontakta:
Magdalena Hartman, VD, Nordic Growth Market, e-post: magdalena.hartman@ngm.se