ngm_listbyte ngm_listbyte
2024-07-01

NGM parallellnoterar Coegin Pharma på Boerse Stuttgart

Idag parallellnoterar Nordic Growth Market bioteknikföretaget Coegin Pharma på Boerse Stuttgart i Tyskland. Genom samarbetet med NGM´s tyska moderbolag Boerse Stuttgart erbjuds möjligheten för nordiska bolag att enkelt nå den europeiska kapitalmarknaden. 

Coegin Pharma är ett svenskt bioteknikföretag inriktade mot innovativa dermakosmetiska produkter och läkemedel. Bolagets affärsidé är att utveckla produkter inom områden där det saknas tillfredsställande behandlingar och strategin är att skapa värde genom att utveckla och kommersialisera produkter i partnerskap med betydande kommersiella aktörer och tidigt lämna ”first-in-class” läkemedelskandidater till större läkemedelsbolag. Fokus just nu är ett projekt för hårtillväxt med lansering av en kosmetisk produktserie för huvud, ögonfransar, ögonbryn och skägg planeras inom en snar framtid.

Tillväxtbolag i Norden får via sin notering på Nordic Growth Market även möjlighet att parallellnotera sig i Tyskland. Detta ger en unik möjlighet att nå europeiska investerare och Coegin Pharma kan genom parallellnoteringen få en utökad investerarbas med ökad tillgång till kapital från såväl tyska privatpersoner som institutionella investerare.

”Vi är glada att våra aktier nu finns tillgängliga för en bredare investerarkrets i Europa. Vi ser fram emot att välkomna nya aktieägare och fortsätta vårt arbete med förlanseringsaktiviteterna för vårt projekt för stimulering av hårväxt,” säger Jens Eriksson, VD för Coegin Pharma.

”Vi välkomnar Coegin Pharma till parallellnoteringen på Boerse Stuttgart och hoppas att accessen till den europeiska kapitalmarknaden ger dem en bra möjlighet att fortsätta sin tillväxtresa på bästa möjliga sätt,” säger Magdalena Hartman, VD för Nordic Growth Market.

Boerse Stuttgart Group är Europas 6:e största börskoncern och består av Boerse Stuttgart, Nordic Growth Market och den schweiziska börsen BX Swiss. 

Läs mer på www.ngm.se 

För ytterligare information kontakta: 

Magdalena Hartman, VD, Nordic Growth Market, e-post: magdalena.hartman@ngm.se