ngm_listbyte ngm_listbyte

Investment AB Spiltan notering

 

Nordic Growth Market och Pepins lanserar NGM PepMarket

Nordic Growth Market lanserar nu NGM PepMarket i samarbete med Pepins och välkomnar Spiltan som första bolag att notera sig.

  • NGM PepMarket är ett nytt handelssegment hos Nordic Growth Market med samma krav på bolagen som på NGM Nordic SME, vår marknadsplats för tillväxtbolag. Skillnaden är att på NGM PepMarket sker handeln veckovis, på tisdagar.
  • Genom lanseringen av NGM PepMarket kan Nordic Growth Market nu erbjuda en alternativ handelmodell för bolag som är intresserade av en mindre frekvent handel i sin aktie för att på ett enklare sätt tillgängliggöra kapital och främja långsiktiga investeringar.
  • Lanseringen av NGM PepMarket är ett spännande och unikt tillskott till det svenska finansiella ekosystemet och syftar till att skapa bättre förutsättningar för nordiska bolag och deras investerare under tillväxtresan.
  • Nordic Growth Market har sedan i mitten av 80-talet varit en viktig del av det svenska finansiella ekosystemet för tillväxtbolag och har en lång tradition av att bedriva innovation och bygga affären kring genuina partnerskap.
  • NGM PepMarket lanseras tisdagen den 26 oktober i samband med att Spiltan som första bolag noteras på detta segment.
Picture1 spiltan

FAQ

Varför lanserar ni detta nya handelssegment?

Vi såg att det fanns ett gap mellan realtidshandel fem dagar i veckan och månadshandeln av onoterade aktier som Pepins erbjöd. Lanseringen av NGM PepMarket med sin veckovisa handel syftar till att implemtera ett nytt steg för tillväxtbolag. På så sätt skapar vi ett komplett ekosystem och en smart språngbräda för bolag på sin tillväxtresa, från endagshandel till femdagarshandel, till europeisk expansion och slutligen notering på NGM:s reglerade marknad.

 

Vad innebär detta för bolag som vill lista sig på NGM PepMarket?

Den stora skillnaden mellan NGM Nordic SME och NGM PepMarket är att handeln kommer att koncentreras till tisdagar. NGM PepMarket kommer i övrigt att ha samma listningskrav på bolagen som på Nordic SME, NGMs marknadsplats för tillväxtbolag. För bolagen kommer det även vara samma krav på informationsgivning och insiderregler enligt MAR som på NGM Nordic SME. Kurser och börsinformation kommer även att distribueras till media och nyhetsbyråer.

 

Vad innebär detta för investerare som vill handla aktier på NGM PepMarket?

Det innebär främst två saker. För det första kommer handeln att koncentreras till tisdagar mellan kl. 09.00-17:30. För det andra, genom att handeln sker på NGM:s marknadsplats ökar dessutom tillgängligheten då investerare kan äga aktier antingen via ISK, kapitalförsäkring eller depå samt handla aktierna via NGM:s alla anslutna banker och nätmäklare.

 

PRESSMEDDELANDEN

PM-1 Investment Aktiebolaget Spiltan

PM-2 Investment Aktiebolaget Spiltan

 

ÖVRIG INFORMATION KRING LANSERINGEN 

Se vår "sneak peek" inför noteringen på Investment AB Spiltan